Ovulaation induktio

Ovulaation induktiohoito tarkoittaa hormonihoidolla aikaansaatua ovulaatiota, eli munasolun kypsymistä ja irtoamista. Hormoneja voidaan annostella tabletteina tai pistoksina ihon alle. Hoidon etenemistä seurataan muutaman päivän välein ultraääänitutkimuksilla ja tarvittaessa verinäytteestä tehtävillä hormonimäärityksillä. Tavoitteena on kypsyttää 1–2 munarakkulaa.

Hoitomuotoa tarvitaan, jos naisen oma kuukautiskierto on normaalista poikkeava tai sitä ei ole lainkaan. Jos naisen oma kuukautiskierto toimii, voidaan hormonihoitoa käyttää tukemaan munarakkulan kehitystä ja munasolun irtoamista.

Inseminaatio

Inseminaatio (Intra Uterine Insemination, IUI) on toimenpide, jossa siemennestenäytteestä erotellut parhaat, liikkuvat siittiöt viedään ohuella katetrilla naisen kohtuonteloon ovulaation ajankohtana. Inseminaatio voidaan tehdä naisen luonnolliseen kuukautiskiertoon tai  hormonihoidolla ajoitettuun ovulaatioon. Inseminaatiota käytetään usein ensimmäisenä lapsettomuuden hoitomuotona miehestä johtuvassa tai selittämättömässä lapsettomuudessa.

 

Ovumiassa on tehty monipuolisia hedelmöityshoitoja vuodesta 1993 alkaen. Olemme tehneet yli 50 000 hedelmöityshoitoa ja asiakkaillemme on syntynyt jo yli 9000 lasta.


Ovumian tytäryhtiö Nova Vita palvelee asiakkaita Tallinnassa. Teemme klinikoillamme vuosittain yhteensä yli 1000 hedelmöityshoitoa.