”Olen niin raskausaikana kuin nyt lapsen synnyttyäkin usein miettinyt kiitollisuudella Ovumiassa saamaamme hoitoa ja palvelua. Ilman Ovumiaa ei haaveeni olisi ehkä koskaan toteunut. Pelkkä hoidon onnistuminen ei kuitenkaan ole tyytyväisyyden ja kiitollisuuden syy. Mielestäni Ovumiassa saamamme hoito oli kokonaisvaltaisesti todella korkeatasoista, mutta samalla erittäin inhimillistä ja ystävällistä. Erityisesti haluan kiittää lääkäriämme Johanna Aaltosta, jonka ammattitaito on aivan huippuluokkaa. Paitsi että hän paneutui hoitomme suunnitteluun aina huolella, hän myös jaksoi aina vastata lukuisiin kysymyksiini perusteellisesti sekä kannustaa, kun itsellä alkoi toivo hiipua. Itselläni oli aina tunne, että uskalsin kysyä ja kertoa tuntemuksistani, ja saada kokonaisvaltaista apua tilanteessamme. Myös kätilöt, Nina, Sari ja Maiju, olivat aina ihanan auttavaisia ja ystävällisiä, kuten koko muukin henkilökunta. Myös Mirka Paavilaiselta sain erittäin tärkeää apua hoitojen pahimmassa vaiheessa. Ovumiaan oli aina helppo tulla, mikä oli äärimmäisen tärkeää raskaan hoitoprosessin aikana.

Ovumiasta jäi niin hyvät muistot, että nyt kun vaikean raskausajan ja synnytyksen jälkeen tunnen tarvitsevani apua ajatusteni järjestelyyn, olen tulossa käyttämään Ovumian Perheklinikan ja Mirkan palveluja. Ja mikäli meillä on jatkossa tarvetta hedelmöityshoidoille, on Ovumia todellakin ainoa vaihtoehtomme!

Lämpimät kiitokset avusta suuren haaveemme toteuttamisessa!”


”Iso kiitos koko Ovumian väki! Oli suuri ilo olla teillä asiakkaana auttamassa toista lapsettomuudesta kärsivää, kun itse muistaa oman surun ja tuskan omalta lapsettomuuden ajalta. Teette ensinnäkin hienoa ja arvokasta työtä ja teette sitä selkeästi työstänne tykäten! Teillä on rauhoittava ja luottamusta herättävä työote, joka näkyy ja tuntuu. Tuntui aina, että olen turvallisissa ja hyvissä käsissä ja Ovumiaan oli aina ilo tulla. –Ja ne pienet asiat (jotka minä näen aina paremmin kun suuret kokonaisuudet), esimerkiksi karkkikippo odotushuoneessa toi aina hyvän mielen tullessaan. Olin tosi tyytyväinen koko tähän munasolunluovutusprosessiin. Varsinkin kun päästiin aloittamaan varsinaiset hoidot, sujui kaikki tosi nopeasti ja hienosti. Voin ehdottomasti suositella munasolunluovutusta myös asiasta kiinnostuneille ystäville ja sukulaisille ja suositella Ovumiaa, sillä mitään pahaa sanottavaa en teistä keksi!

Tommy Tabermanin runo:

Se joka istuttaa puun,
vaikka tietää,
ettei näe sen kukkivan,
ei ole hölmö,
ei itsekäs.
Hän saa nautintonsa siitä,
että joku muu tulee
joskus iloitsemaan
ja nauttimaan sen kukinnasta.
Hän elää sananmukaisesti
kahdessa ajassa:
hänelle ei kesä lopu syksyllä.”


”Hei Ovumian porukka!

Tulimme teille ensimmäistä kertaa ihan vain tarkastamaan onko kaikki kunnossa, sillä raskaus ei ollut alkanut yrityksestä huolimatta. Jo ensikäynnillä koimme että meidät otettiin ystävällisesti vastaan. Tutkimukset aloitettiin kannustavasti kertoen että on hyvin mahdollista että vikaa ei ole, mutta että asian voi hyvin tarkistaa. Tutkimukset etenivät rivakasti, mikä tuntui hyvältä. Kun tuli ilmi, että ns. vikaa löytyikin ja että suositeltavin vaihtoehto on ICSI-hoito, olimme hyvin tyytyväisiä siitä että asia kerrottiin suoraan ja kaartelematta. Saimme sulatella asiaa rauhassa, mutta sitten taas jatkettiin sekä tutkimuksia, että myöhemmin hoitoa.

Oli hyvä, että saman katon alta sai kaikki palvelut ja että aikoja sai hyvin joustavasti. Myöhemmin kun raskaus alkoi ja ensimmäinen myös keskeytyi, saimme tukea raskauden seurantaan. Lapsen saamiseen johtaneessa raskaudessa saimme tukea myös silloin, kun olimme jo siirtyneet julkiselle puolelle hoitoon.

Ovumiassa käydessä tunsimme että työntekijöillä on meille aikaa ja että he ovat kiinnostuneita meistä.
Kohtaaminen vaikutti aidolta ja tuntui hyvältä.

Kiitoksia koko porukalle!”


”Itselläni on pelkästään positiivisia kokemuksia Ovumiasta ja jokaisesta henkilökunnan jäsenestä. Lääkärit tietävät asiani. Hoitajien kanssa on ollut aina varsin mieluista olla yhteydessä. Aina on ollut aikaa ja halua auttaa ja vastata kysymyksiin. Nyt toisella ”kierroksella” on ollut todella suuri apu, kun esikoinen on voinut olla lääkärillä käynnin ajan hoitajien hoivissa.

Yhteydenpito klinikkaan on toiminut hyvin ja aina on jonkun saanut kiinni kun olen soittanut. Labran henkilökuntaa en suuremmin ole tavannut, mutta ollessani yhteydessä sisarvarauksen merkeissä olen saanut ystävällistä palvelua.

Ilman teitä jokaista en olisi pienen rakkauspakkauksen äiti. Kiitos teille haaveeni toteuttamisesta!

P.S. On ihanaa kun klinikalla voi tulla käymään oman pikkuisen kanssa ja joka kerta on ollut olo, että olen tervetullut.”


Norja 2017:

“We are truly thankful for all your help and assistance which has resulted in our two beautiful boys. We will have no doubt recommending Ovumia to anyone who is in the same situation as ours.”


Norja 2017:

“It is with great joy that we have found your clinic, we have heard a lot of good things about it.”


Ruotsi 2017:

”Tack för ett fantastiskt bemötande när vi var på plats på kliniken. Vi var både väldigt glada och imponerade av den värme och proffsiga bemötande alla ni som vi mötte gav oss. Det gäller er alla 5 som vi träffade – Katie, barnmorskan som jag uppfattade hette Marika, embryologen som jag glömt namnet på, kvinnan i receptionen och självklart dig. Detta kommer vi sprida till andra och berätta om när vi beskriver vår upplevelse.”


Suomi 2017:

”And thank you for the encouragement and hope. It certainly helps knowing that you all are truly, truly supportive of us. Not just as a business, but just real people caring about others. That’s also why we referred our two friends to come to you.”


Saksa 2017:

“You’re really an early bird :) Thank you for the quick response, we really feel well taken care of in your hands!!!”


Saksa 2017:

“Thanks again for your very quick help and especially for your extremely high availability. We appreciate that a lot. Also Dr. Tomás was very understanding even though his time must be rare. As yours. However we fortunately got back to the conversation with him and had a very good dialogue. You made it happen. Thanks. Both of us – my husband and me – feel very comfortable with you and Dr. Tomás and decided if we want to get pregnant again than with the Finns. :)”


Ruotsi 2017:

”Du är fantastisk att hålla kontakten med. Tack för all hjälp så här långt.”