• fi
    • sv
    • en

Ovumian ja Nova Vitan tutkimusjohtaja Andres Salumets nimitetty Karoliinisen instituutin professoriksi

LEHDISTÖTIEDOTE

Hedelmöityshoitojen asiantuntija, professori Andres Salumets nimitettiin Karoliinisen instituutin lisääntymislääketieteen professoriksi. Samalla professori Salumets liittyi tutkimusjohtajana Ovumian ja Nova Vitan hedelmöitysklinikoiden palvelukseen tarjotakseen parasta hoitoa suomalaisille ja virolaisille potilaille.

Professori Salumets on Euroopan suurimpiin ja arvostetuimpiin lääketieteellisiin yliopistoihin kuuluvan Karoliinisen instituutin ensimmäinen virolainen professori. Salumets astuu virkaan kliinisen lääketieteen laitoksen (CLINTEC) synnytysopin ja gynekologian osastolla.

Professori Salumets aloitti myös yhteistyön Ovumian ja Nova Vita-klinikan kanssa Suomessa ja Virossa tavoitteenaan tuoda Suomen ja Viron potilaille kaikkein uusimpia hedelmöityshoitoja.

“Lapsettomuusklinikoiden päivittäinen työ on raskasta ja vaatii potilaiden hoidon laadun ja tuloksellisuuden takaamiseksi lääketieteellisten tutkimustulosten nopeaa juurruttamista”, totesi professori Salumetsin tehtävään astumista koskevassa lausunnossaan dosentti Pekka Sillanaukee.

Professori Andres Salumetsin mukaan yhteistyön aloittaminen erityisesti Nova Vita klinikan kanssa oli hänelle erittäin myönteinen asia, koska hän antoi Nova Vitan ensimmäisenä embryologina oman panoksensa myös klinikan ensimmäisen lapsen syntymälle 25 vuotta sitten. “Olen toiminut viime vuosina lähinnä lapsettomuushoitoa tehostavan teknologian kehityksen parissa. Yhteistyö Nova Vita klinikan kanssa on minulle tärkeä mahdollisuus osallistua kliiniseen työhön, joka suorassa potilassuhteessa tarjoaa aina myönteisiä tuntoja”, Salumets sanoi.

Professori Salumets on toiminut lapsettomuushoidon parissa jo yli 20 vuoden ajan. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on kiinnittänyt suurta huomiota lapsettomuushoidon teknologian kehittämiseen. Andres Salumets työskentelee samanaikaisesti myös Tarton yliopiston lisääntymislääketieteen professorina ja laboratoriolääketieteen yrityksen Tervisetehnoloogiate Arenduskeskus (terveysteknologioiden kehityskeskus) hallituksen jäsenenä. Andres Salumets on myös Helsingin yliopiston vieraileva professori ja Baltian IVF-yhdistyksen puheenjohtaja.

Nova Vita klinikka on Tallinnassa toimiva hedelmöityshoitoja tarjoava klinikka, joka on vuodesta 2017 lähtien kuulunut Ovumian kansainvälisten hedelmöityshoitoklinikoiden ketjuun. Vuonna 1995 perustettu Nova Vita oli ensimmäinen lapsettomuushoitoja tarjoava yksityinen klinikka Virossa. Nova Vita on perustamisestaan lähtien pitänyt tärkeänä panostaa lapsettomuushoidon teknologian kehitykseen. Nova Vita aloitti eräänä ensimmäisistä klinikoista lapsettomuushoidon koeputkihedelmöityksellä eli IVF-hoidolla. Nova Vita -klinikan henkilökunta on osallistunut useisiin tieteellisiin tutkimuksiin, joiden tuloksena on saatu kliiniseen käyttöön useita uudistuksia, jotka ovat parantaneet lapsettomuushoidon tuloksellisuutta ja laatua.

Lisätietoja:

https://news.ki.se/new-professor-of-reproductive-medicine-starts-at-the-division-of-obstetrics-and-gynecology-clintec

Dosentti Pekka Sillanaukee
Nova Vita / OVUMIA-ryhmän lapsettomuusklinikoiden johtaja
pekka.sillanaukee@ovumia.fi

Professori Andres Salumets
Nova Vita / OVUMIA -ryhmän lapsettomuusklinikoiden tutkimusjohtaja
Andres.Salumets@ccht.ee

Yhteystiedot:
Ovumia www.ovumia.fi
Nova Vita www.novavita.ee

←  Takaisin