• fi
    • en

Hedelmöityshoito hinta

Varaa aika

Hedelmöityshoidon hintaan vaikuttaa merkittävästi valittu hoitomenetelmä. Hedelmöityshoidon hinta koostuu aina hoitoprosessissa tarvittavien ammattilaisten (lääkärit, embryologit, IVF-hoitajat, potilaskoordinaattorit) hoitoon käyttämästä ajasta sekä hoidossa käytetyistä laboratoriotarvikkeista ja erityisvälineistä. On helppo ymmärtää, että mitä enemmän työtä ammattilaisilta vaaditaan, sitä arvokkaammasta hoidosta on kyse. Siten esimerkiksi inseminaatiohoidon on hinnaltaan edullisempi kuin hedelmöityshoito luovutetuilla munasoluilla. Tutustu eri hoitomuotoihin ja hinnastoomme.

Hinnastoomme pääset tutustumaan tästä.

Varaa aika ensikäynnille

Huomioithan, että hinnasto on osittain ohjeellinen tarvittavien käyntien ja toimenpiteiden vaihdellessa yksilöllisten tarpeiden mukaan. Huomoithan myös, että hedelmöityshoitojen hinnat tai muiden hoitojen eivät sisällä lääkekustannuksia ja hintoihin lisätään toimistomaksu.

Mitä hedelmöityshoidot maksaa?

Moni pohtii millaiseen summaan olisi hyvä varautua kun lähdetään hedelmöityshoitoihin. Tarkkaa summaa ei pysty etukäteen antamaan, sillä hoidot suunnitellaan yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle erikseen. Tilanteet ovat aina erilaisia ja hoidoista sovitaan asiakkaan kanssa yhdessä. kokosimme alle kuitenkin muutamia esimerkkejä mahdollisista hoitopolusta ja niiden kustannuksista.

Hinnat on laskettu esimerkki hoidon mukaisesti, voimassa olevan hinnaston mukaan eivätkä sisällä lääkkeitä.

 

Ensikäynnin hinta

Hoitopolku lähtee aina Ovumiassa liikkeelle ensikäynnistä. Ensikäynti on nimitys ensimmäiselle käynnille Ovumiassa. Ensikäynnillä käydään läpi tämänhetkinen tilanne, lähdetäänkö aivan alkutekijöistä vai onko takana jo tutkimuksia tai hoitoja jossain muualla. Tietojen perusteella voidaan sopia tarvittavat jatkotutkimukset ja suunnitella hoitoa. Ensikäynnin hinta Ovumiassa on 249,- ja se sisältää vastaanoton, sekä ultraäänitutkimuksen. Ensikäynti voidaan toteuttaa myös etäkäyntinä, mutta silloin se ei sisällä ultraääni tai sisätutkimusta.

 

Esimerkkihinta inseminaatiohoidolle

Inseminaatiohoidon hinta 657,-

  • Inseminaatiohoito omilla sukusoluilla sisältäen yhden kontrolliultraäänikäynnin sekä inseminaation ja siittiöiden käsittely.
  • Luovutetuilla siittiöillä itse hoito on saman hintainen, mutta lisänä tulee luovutetut siittiöt, joiden hinta vaihtelee riippuen siitä, käytetäänkö suomalaista tai tanskalaista donorspermaa. Siittiöiden hinta vaihtelee 700–2700 euron välillä tilauksesta riippuen.

 

Esimerkkihinta IVF hoidolle

Kuten aiemmin jo mainittiin, hoidon hinta on riippuvainen monista tekijöistä, kuten kontrolliultraäänien määrästä sekä alkion viljelypäivien määrästä. Keskimääräinen IVF-hoidon hinta on n. 4200,- sisältäen kaksi kontrolliultraääntä, munasolujen keräyksen, siittiöiden pesukäsittelyn sekä maljahedelmöityksen, alkioiden viljelyn päivään 5 eli blastokystivaiheeseen, alkion siirron ja alkioiden pakastuksen yhden vuoden säilytyksineen.

Jos parhaaksi hoitomuodoksi valikoituu mikrohedelmöitys (ICSI), hoidon hinta on n. 5200,- sisältäen kaksi kontrolliultraääntä, munasolujen keräyksen, siittiöiden pesukäsittelyn sekä mikrohedelmöityksen, alkioiden viljelyn päivään 5 eli blastokystivaiheeseen, alkion siirron ja alkioiden pakastuksen yhden vuoden säilytyksineen.

Munasolujen tai alkioiden määrä ei omilla munasoluilla toteutettavissa hoidoissa vaikuta hoidon hintaan, vaan hintaerot syntyvät ultraäänien määrästä, hedelmöitystavasta sekä viljelypäivien määrästä.

Esimerkkihinta lahjamunasoluhoidolle

Lahjamunasoluhoitojen hinnat alkavat n. 7000€ riippuen viljelypäivistä ja alkiomäärä tavoitteesta. Lahjamunasoluhoidoissa tavoiteltavien alkioiden määrä vaikuttaa hoidon loppuhintaan. 
Alle on laskettu hinta kahdelle esimerkkipaketille ns. normaali paketti sekä iso paketti. Normaalissa paketissa hoidon tavoitteena on saada 2 hyvää alkiota käyttöön. Isossa paketissa tavoitteena on 3 blastokystialkiota.

Normaalin paketin hinta on noin 9100 euroa sisältäen hoidossa tarvittavat munasolut, siittiöiden pesukäsittelyn sekä hedelmöityksen, alkioiden viljelyn päivään 5, alkion siirron ja alkioiden pakastuksen yhden vuoden säilytyksineen.

Ison paketin hinta on noin 12 500 euroa sisältäen samat toimenpiteet kuin normaali pakettikin. Hintaero muodostuu hoidossa tarvittavien munasolujen suuremmasta määrästä.

Mikäli hoidossa saadaan tavoitetta enemmän alkioita käytettäväksi, niistä peritään alkiokohtainen lisämaksu.

Lahjamunasoluhoitokoordinaattorimme kertovat mielellään tarkemmin lahjasoluhoitojen hinnoittelusta, heihin kannattaa olla yhteydessä jo aivan alkuvaiheessa.

 

Mistä hedelmöityshoidon hinta koostuu?

Hoidon hinta koostuu monesta eri osa-alueesta. Vastaanotto- ja tutkimuskustannusten lisäksi suuri osa hinnasta muodostuu myös laboratoriotyöskentelyn ja laitteiden hyödyntämisestä. Lisäksi esimerkiksi lahjasoluhoidoissa hinta sisältää myös lahjoittajan lääkekustannukset ja palkkiot.

Toisinaan voi olla kannattavaa hyödyntää myös alkiodiagnostiikkaa, jolloin voidaan valita alkioista parhaat ja näin saada raskausaikaan paremmilla tuloksilla tai nopeammassa aikataulussa. Tämä on lisämaksullista mutta voi säästää aikaa ja nopeuttaa raskaaksi tulemista, kun päästään valitsemaan paras alkio siirtoon.

 

Miten hoidot laskutetaan?

Yksittäiset käynnit laskutetaan klinikalla käynnin yhteydessä. Maksutapoina käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä käteinen. Tällaisia käyntejä ovat esim. ensikäynti ja suunnittelukäynti sekä siemennesteanalyysit ja laboratoriotutkimukset. Myös inseminaatiohoidot sekä pakastetun alkion siirrot laskutetaan klinikalla heti toimenpiteen jälkeen.

IVF-hoidot laskutetaan hoidon jälkeen laskulla. Hoito katsotaan alkaneeksi ensimmäisestä kontrolliultrakäynnistä ja päättyneeksi, kun pakastettavien alkioiden määrä on selvinnyt. Tällä aikavälillä tehdyt toimenpiteet laskutetaan yhdessä jälkikäteen. Laskulta näet erittelyn siitä, mitä on laskutettu. Maksuaikaa laskulla on 14 vrk laskun päivämäärästä.

 

Mistä apua kustannuksiin?

Mikäli asiakas kuuluu KELA-korvauksen piiriin, voi hän saada käynneistään KELA korvausta. Tällöin maksettavaksi jää omavastuu. Kelalla on kuitenkin omat kriteerinsä korvattaviin kustannuksiin. KELA-korvauksiin voit tutustua KELAN sivuilla.

Ovumialla on myös yhteistyökumppani joka tarjoaa rahoitusmahdollisuuden hoidoille. Ovumia rahoituksesta voit lukea lisää täältä.