Hedelmöitys­hoito ikäraja

Varaa aika

Suomessa hedelmöityshoitolakiin ei ole kirjattu ikärajoja, joiden jälkeen hoitoja ei saisi antaa. Julkisella puolella hedelmöityshoitojen yläikäraja liikkuu 40 ikävuoden tietämillä.

Hedelmöityshoitoikäraja Ovumian klinikoilla on 46 vuotta. Tämä tarkoittaa, että hoidamme klinikoillamme alle 47-vuotiaita naisia. Sisarklinikallamme Tallinnassa hoidamme alle 51 vuotiaita naisia.

Unelmana oma lapsi?

Anna meidän auttaa. Varaa aika lääkärin ensikäynnille!

Varaa aika

Miksi Ovumia?

  • Meille pääset hoitoon nopeasti ja ilman lähetettä.
  • Pitkän linjan hedelmöityshoitoammattilaiset ja viimeisimmät menetelmät ovat käytössäsi.
  • Tulokselliset hedelmöityshoidot: pystymme auttamaan yli 80 % asiakkaistamme saamaan lapsen.
  • Olemme alkiodiagnostiikan ja alkion kromosomitutkimuksen edelläkävijä Suomessa.
  • Pitkä, yli 25 vuoden kokemus lahjasoluhoidoista.
  • Käytettävissä sekä tuoreita että pakastettuja lahjamunasoluja (oma munasolupankki) sekä donorspermaa (oma spermapankki.)
  • Kilpailukykyiset hinnat.

Miksi ikäraja? Mitä laki sanoo?

Hedelmöityshoitolaki velvoittaa hoitoja antavan lääkärin asettamaan hoidolle myös rajoja. Tavallisimmin rajoja vedetään naisen terveydentilaan ja ikään liittyen. Hoitavan lääkärin tulee arvioida, onko suunnitteilla olevalle hoidolle edellytyksiä naisen terveyden ja hoidon todennäköisen onnistumisen näkökulmasta, mutta myös hoidon avulla alkunsa saavan lapsen hyvinvointi on otettava huomioon. Hedelmöityshoitolaki sanoo, että hedelmöityshoidoilla ei saa aiheuttaa vaaraa naiselle eikä lapselle ja todetaan lisäksi, että lapselle on pystyttävä turvaamaan tasapainoinen kehitys. Tämän toteutumista hoitava lääkäri pyrkii hoitopäätöstä tehdessään arvioimaan.

Hedelmöityshoitoa saavan tulee olla täysi-ikäinen. Yläikärajan sanelee suurelta osin käytäntö: vaikka toive lapsesta on yhtä suuri kuin nuorena, hoitotulokset heikentyvät naisen iän myötä ja vastaavasti raskauden riskit myös kasvavat mitä vanhemmasta naisesta on kyse. Oli sitten luovutetuista tai omista munasoluista, iäkkäämmän naisen raskaudessa ovat vaarana istukan toimintahäiriöt sekä kohonnut raskausmyrkytyksen, raskausajan diabeteksen ja ennenaikaisen synnytyksen riski. Omia munasoluja käytettäessä riskinä ovat lisäksi sikiönkromosomipoikkeavuudet, kuten Downin syndrooma. Alkion kromosomitutkimusta hyödyntämällä voidaan valita alkionsiirtoon kromosomistoltaan normaali alkio ja saavuttaa näin paremmat raskaustulokset.

Käytännössä voidaan todeta, että mitä iäkkäämpi nainen on, sitä todennäköisemmin hän tarvitsee hoidossaan luovutettuja munasoluja. Lääkärimme ovat aina valmiita keskustelemaan kanssasi käytettävissäsi olevista hoitovaihtoehdoista.

Varaa aika ensikäynnille