Terapiapalvelut

Hedelmöityshoidot tähtäävät siihen, että toivottu raskaus alkaisi mahdollisimman vaivattomasti ja turvallisesti. Tahattoman lapsettomuuden laadukas hoito on kuitenkin muutakin kuin lääketiedettä, tutkimuksia ja toimenpiteitä. Meillä asiakkaat huomioidaan yksilöinä, joilla on monenlaisia toiveita ja tarpeita.

Terapeuttimme kanssa keskustelu auttaa sinua jaksamaan vaativan elämänvaiheen läpi

Vastaanotolla saat tilaa ja aikaa käsitellä lapsettomuuteen liittyviä tunteitasi. Terapiakäynnit tuovat helpotusta myös, jos lapsettomuus koettelee parisuhdettasi. Usein jo pelkästään ulkopuolisen ammattihenkilön läsnäolo helpottaa parin kommunikointia ja selkiyttää tilannetta.

Terapeutin kanssa voit myös käydä läpi elämäntapojasi ja ajattelumallejasi ja selvittää, kuinka pystyt ylläpitämään henkistä jaksamistasi mahdollisimman tehokkaasti. Halutessasi opit myös rentoutumista ja muita stressinhallintamenetelmiä, joiden avulla arjen hallinta sujuu paremmin.

Raskausajan pelot

Vauvan odotus ei välttämättä ole pelkkää onnea ja iloa. Erityisesti alkuraskaus voi olla henkisesti rankkaa, jos on voimakas pelko keskenmenosta. Monia sikiön hyvinvointi huolettaa myös alkuraskauden jälkeen. Useimmat pelot liittyvät jollakin tavalla synnytykseen, lapsen kasvuun ja kehitykseen. Myös oma jaksaminen ja selviytyminen niin raskausajasta kuin synnytyksestäkin mietityttävät.

Raskausajan pelot ovat hyvin yleisiä ja aivan luonnollisia, eikä monikaan odottaja koe niitä kovin voimakkaina. Toisinaan odottavien äitien pelot voivat kuitenkin kasvaa ylivoimaisen suuriksi. Ne voivat painaa kovasti mieltä koko raskausajan, jopa siinä määrin, että ne alkavat hallita normaalia elämää.  Pelkojen kanssa ei kannata jäädä yksin, keskusteluapua on aina saatavilla.

Ensimmäistä lastaan odottavilla pelot liittyvät usein synnytykseen, koska asiasta ei ole aikaisempaa kokemusta. Joskus pelot heräävät kuitenkin vasta toisen tai jonkin myöhemmän raskauden aikana. Aikaisempi huono synnytyskokemus saattaa altistaa peloille. Kaikenlainen tiedon saaminen sekä keskustelu raskauden etenemisestä, synnytyksestä ja lapsen kehityksestä kasvattavat luottamusta ja pienentävät pelkojen määrää.

Jokainen synnytys etenee yksilöllisesti, synnyttäjä ei voi koskaan varautua täysin synnytyksen kulkuun. Tiedon lisäämisen ja keskustelun avulla voi kuitenkin ennakoida monia asioita ja kohdata ne tilanteen tullen hyvin valveutuneena sekä rohkein ja avoimin mielin.

 

Varaa aika terapeutille

Ovumia Helsinki 020 747 9314
Ovumia Tampere/ Perheklinikka 
Ovumia Kuopio 017 2631700

 

Asian­tuntijamme

Riitta
Luhtio

Psykoterapeutti, kätilö, seksuaalineuvoja
Helsinki

   

Anu
Jylhä

Psykoterapeutti, paripsykoterapeutti, erityistason perheterapeutti, seksuaalineuvoja
Tampere

  

Anne
Hellsten

Psykoterapeutti, perhe- ja paripsykoterapeutti
Tampere

 

Anu
Hytönen

Seksuaaliterapeutti, erityistaso (NACS). Mielenterveys-, trauma- ja kriisityön kl. erikoistunut osaaja, kätilö
Kuopio